Kanapka z pastą jajeczną
Szybkie i smaczne kanapki. Do pasty najlepiej użyj majonezu light o dobrym składzie.
Składniki potrzebne do wykonania kanapek:
Do wykonania kanapek potrzeba:
Dodatki:
Wykonanie kanapek:
Poszczególne kroki:
-
Jaja dobrze umyj i ugotuj na twardo (9-10 minut).
-
Jajka obierz i rozgnieć widelcem.
-
Połącz ze szczypiorkiem jogurtem i majonezem, dopraw solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami.
-
Podawaj z ulubionym warzywem i pieczywem.
-
Smacznego.
Najlepiej użyć majonezu wegańskiego, ma on mniejszą ilość kcal. Polecam majonez wege z Biedronki, ma on o połowę mniej kalorii w porównaniu do majonezu tradycyjnego. Pastę można przygotować na 4 porcje/ posiłki, zużyjesz wtedy całe opakowanie jogurtu lub skyru.
Wartości odżywcze
Porcje 1
- Ilość na porcję
- Kalorie 436kcal
- % Dzienna wartość *
- Tłuszcz całkowity 18.5g29%
- Węglowodanów Całkowicie 44g15%
- Błonnik pokarmowy 6.5g26%
- Białko 26g52%
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.