Pasta kanapkowa z tuńczyka
Smaczna pasta kanapkowa, która ma dużo białka w porcji, małą ilość kalorii. Najlepiej ją zrobić od razu na 2 porcje, aby była na I śniadanie i na kolację.
Składniki
Składniki potrzebne do wykonania pasty z tuńczyka
Wykonanie pasty z tuńczyka:
Przygotowanie pasty z tuńczyka:
-
Tuńczyka odsącz z zalewy, wyłóż do miseczki.
-
Kukurydzę odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
-
Wszystkie składniki dodaj do tuńczyka, dopraw solą i pieprzem, wszystko razem wymieszaj.
-
Podawaj z dobrym pełnoziarnistym pieczywem i ulubionymi warzywami. Możesz kanapki dodatkowo posypać pestkami dyni.
Wartości odżywcze
Porcje 2
- Ilość na porcję
- Kalorie 370kcal
- % Dzienna wartość *
- Tłuszcz całkowity 7g11%
- Węglowodanów Całkowicie 61g21%
- Błonnik pokarmowy 10g40%
- Białko 22g44%
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.