Pasta kanapkowa z tuńczyka

Pasta kanapkowa z tuńczyka
Czas Przygotowania 10 minut Czas całkowity 10 minut Trudność: Początkujący Porcje: 2 Kalorie: 370 Najlepsza pora roku: Nadaje się przez cały rok

Składniki

Składniki potrzebne do wykonania pasty z tuńczyka

Wykonanie pasty z tuńczyka:

Przygotowanie pasty z tuńczyka:

  1. Tuńczyka odsącz z zalewy, wyłóż do miseczki.
  2. Kukurydzę odsącz z zalewy, przepłucz wodą.
  3. Wszystkie składniki dodaj do tuńczyka, dopraw solą i pieprzem, wszystko razem wymieszaj.
  4. Podawaj z dobrym pełnoziarnistym pieczywem i ulubionymi warzywami. Możesz kanapki dodatkowo posypać pestkami dyni.
Wartości odżywcze

Porcje 2


Ilość na porcję
Kalorie 370kcal
% Dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity 7g11%
Węglowodanów Całkowicie 61g21%
Błonnik pokarmowy 10g40%
Białko 22g44%

* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.

Notatka

Propozycja podania: Pasta kanapkowa z tuńczyka i warzyw
Słowa kluczowe: Dania bogate w warzywa, Dania bogate w białko, Dania o niskim indeksie glikemicznym, Dania rybne, Szybkie śniadania i kolacje