Zupa krem z gruszki i pietruszki

Zupa krem z gruszki i pietruszki to pyszna i lekka zupa o nietuzinkowym smaku, którego podstawę stanowi połączenie gruszki i pietruszki.  Może być podawana z różnymi dodatkami.
Czas Przygotowania 20 mins Czas całkowity 20 minut Trudność: Początkujący Porcje: 2 Kalorie: 250 kcal na jedną porcję Najlepsza pora roku: Nadaje się przez cały rok

Składniki potrzebne do wykonania zupy z gruszki i pietruszki:

Do wykonania zupy potrzeba:

Wykonanie zupy:

Poszczególne kroki:

  1. Warzywa umyj, obierz, opłucz, następnie pokrój w średnią kostkę.
    Warzyw nie trzeba kroić starannie, wszystko i tak będzie blendowane.
  2. Na patelni rozgrzej dobrze oliwę z oliwek, dodaj warzywa i gruszkę, wszystko razem podsmażaj chwilę.

    Następnie zalej wszystko ok. 2 szklankami wody (350-500 ml wody, tak, aby warzywa były przykryte. Za pomocą wody, dobierz pożądaną gęstość zupy). Gotuj do miękkości

  3. Zupę zblenduj na gładki krem.

  4. Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz czarnuszką.

Wartości odżywcze

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 247kcal
% Dzienna wartość *
Tłuszczy Całkowicie 11g17%
Węglowodanów Całkowicie 35.5g12%
Błonnik pokarmowy 7.5g30%
Białko 5g10%

* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.

Słowa kluczowe: Dania bezglutenowe, Dania wegańskie, Dania wegetariańskie, Dania bogate w warzywa, Szybkie dania