Zupa krem z gruszki i pietruszki
Zupa krem z gruszki i pietruszki to pyszna i lekka zupa o nietuzinkowym smaku, którego podstawę stanowi połączenie gruszki i pietruszki. Może być podawana z różnymi dodatkami.
Składniki potrzebne do wykonania zupy z gruszki i pietruszki:
Do wykonania zupy potrzeba:
Wykonanie zupy:
Poszczególne kroki:
-
Warzywa umyj, obierz, opłucz, następnie pokrój w średnią kostkę.Warzyw nie trzeba kroić starannie, wszystko i tak będzie blendowane.
-
Na patelni rozgrzej dobrze oliwę z oliwek, dodaj warzywa i gruszkę, wszystko razem podsmażaj chwilę.
Następnie zalej wszystko ok. 2 szklankami wody (350-500 ml wody, tak, aby warzywa były przykryte. Za pomocą wody, dobierz pożądaną gęstość zupy). Gotuj do miękkości
-
Zupę zblenduj na gładki krem.
-
Podawaj z posiekaną natką pietruszki oraz czarnuszką.
Wartości odżywcze
Porcje 2
- Ilość na porcję
- Kalorie 247kcal
- % Dzienna wartość *
- Tłuszcz całkowity 11g17%
- Węglowodanów Całkowicie 35.5g12%
- Błonnik pokarmowy 7.5g30%
- Białko 5g10%
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.