Kanapka z masłem orzechowym i jabłkiem
Szybka i smaczna przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek. Warto pamiętać o wybieraniu dobrego jakościowo masła orzechowego, które cechuje się brakiem dodatku cukru czy oleju palmowego. Warto czytać etykiety.
Składniki potrzebne do wykonania kanapek:
Do wykonania kanapek potrzeba:
Wykonanie kanapek:
Poszczególne kroki:
-
Chleb posmaruj masłem orzechowym, jabłko pokrój na plasterki, wyłóż na kanapki, oprósz cynamonem i orzechami. Pozostałą część jabłka oprósz cynamonem.Warto zwrócić uwagę na jakość wybieranego pieczywa oraz masła orzechowego.
-
Smacznego :-)
Wartości odżywcze
Porcje 1
- Ilość na porcję
- Kalorie 494kcal
- % Dzienna wartość *
- Tłuszcz całkowity 24g37%
- Węglowodanów Całkowicie 65g22%
- Błonnik pokarmowy 14g57%
- Białko 10g20%
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.