Kanapka z masłem orzechowym i bananem

Kanapki z masłem orzechowym i bananem

Szybka i smaczna przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek. Warto pamiętać o wybieraniu dobrego jakościowo masła orzechowego, które cechuje się brakiem dodatku cukru czy oleju palmowego. Warto czytać etykiety.
Czas Przygotowania 5 mins Czas całkowity 5 minut Trudność: Początkujący Porcje: 1 Kalorie: 460 Najlepsza pora roku: Nadaje się przez cały rok

Składniki potrzebne do wykonania kanapek:

Do wykonania kanapek potrzeba:

Wykonanie kanapek:

Poszczególne kroki:

  1. Chleb posmaruj masłem orzechowym, banana pokrój na plasterki, wyłóż na kanapki, oprósz cynamonem i orzechami.
    Warto zwrócić uwagę na jakość wybieranego pieczywa oraz masła orzechowego.
  2. Smacznego :-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 210 g

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 456kcal
% Dzienna wartość *
Tłuszczy Całkowicie 19.5g30%
Węglowodanów Całkowicie 66g22%
Błonnik pokarmowy 10.5g42%
Białko 9.5g19%

* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.

Słowa kluczowe: Dania wegetariańskie, Dania bogate w owoce, Szybkie dania, Szybkie śniadania i kolacje