Kanapka z pastą jajeczną

Kanapka z pastą jajeczną
Czas Przygotowania 5 minut Czas całkowity 5 minut Trudność: Początkujący Porcje: 1 Kalorie: ok. 460 Najlepsza pora roku: Nadaje się przez cały rok

Składniki potrzebne do wykonania kanapek:

Do wykonania kanapek potrzeba:

Dodatki:

Wykonanie kanapek:

Poszczególne kroki:

  1. Jaja dobrze umyj i ugotuj na twardo (9-10 minut).
  2. Jajka obierz i rozgnieć widelcem.
  3. Połącz ze szczypiorkiem jogurtem i majonezem, dopraw solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami.
  4. Podawaj z ulubionym warzywem i pieczywem.
  5. Smacznego.

    Najlepiej użyć majonezu wegańskiego, ma on mniejszą ilość kcal. Polecam majonez wege z Biedronki, ma on o połowę mniej kalorii w porównaniu do majonezu tradycyjnego. Pastę można przygotować na 4 porcje/ posiłki, zużyjesz wtedy całe opakowanie jogurtu lub skyru.
Wartości odżywcze

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 436kcal
% Dzienna wartość *
Tłuszcz całkowity 18.5g29%
Węglowodanów Całkowicie 44g15%
Błonnik pokarmowy 6.5g26%
Białko 26g52%

* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.

Słowa kluczowe: Dania wegetariańskie,, Szybkie dania, Szybkie śniadania i kolacje, Dania bogate w warzywa, Dania bogate w białko