Cześć!
zapraszam Cię do mojego świata dietetyki.
nazywam się Aneta, jestem dietetykiem z wykształcenia i pasji.
Szczególnie interesuję się szerzeniem wiedzy na temat zdrowego żywienia i jego znaczenia w procesie leczenia chorób endokrynologicznych i metabolicznych.
Chcę pomagać zmieniać nawyki żywieniowe.
Jestem zwolennikiem pracy z pacjentem opartej na edukacji żywieniowej, którą wzbogacam o własnego autorstwa fotografie posiłków i produktów.
Jestem wykładowcą akademickim i autorką publikacji naukowych. Uzyskałam również tytuł doktora nauk o zdrowiu.


Prywatnie jestem miłośnikiem Włoch, języka włoskiego i kuchni włoskiej, a także miłośnikiem fotografii kulinarnej, którą staram się ciągle doskonalić.
Fotografia to moja wielka pasja już od ponad 10 lat, którą postanowiłam połączyć z dietetyką.
Prywatnie jestem również właścicielką wspaniałego psa o imieniu Lutka.
Zobacz moje zdjęcia i skorzystaj z przepisów na stronie.

Blog

Atomowe nawyki
To właśnie te drobne nawyki, powtarzane codziennie, przez dzień, miesiąc, rok i lata decydują o naszym życiu i w dużej mirze o stanie naszego zdrowia.
Fotografia

Oliwa z oliwek
Oliwa z oliwek Oliwa z oliwek może być ważnym produktem spożywczym dla osób rozważających zmianę stylu życia. Jednocześnie jest ona szczególnie ważna dla osób mających problemy metaboliczne, kardiologiczne, czy neurologiczne. W tym artykule przeczytasz o oliwie z oliwek i jej miejscu w naszej diecie. Zapraszam Cię do lektury. Poniżej zamieszczam spis treści, dzięki któremu znajdziesz…
Darmowe materiały

Aktywność fizyczna a zachowanie zdrowia
Bycie aktywnym fizycznie to nieodłączna część zdrowego stylu życia, a sama aktywność fizyczna jest częścią promocji zdrowia zarówno osób zdrowych, jak i osób chorujących na różne jednostki chorobowe .
Przepisy

Zapiekany bakłażan
Zapiekany bakłażan to klasyczne danie kuchni śródziemnomorskiej, które łączy w sobie delikatność bakłażana z bogactwem aromatycznych przypraw i dodatków. To propozycja idealna na lekki obiad lub kolację, dostarczająca wielu cennych składników odżywczych.