Cześć!
zapraszam Cię do mojego świata dietetyki.
nazywam się Aneta, jestem dietetykiem z wykształcenia i pasji.
Szczególnie interesuję się szerzeniem wiedzy na temat zdrowego żywienia i jego znaczenia w procesie leczenia chorób endokrynologicznych i metabolicznych.
Chcę pomagać zmieniać nawyki żywieniowe.
Jestem zwolennikiem pracy z pacjentem opartej na edukacji żywieniowej, którą wzbogacam o własnego autorstwa fotografie posiłków i produktów.
Jestem wykładowcą akademickim i autorką publikacji naukowych. Uzyskałam również tytuł doktora nauk o zdrowiu.


Prywatnie jestem miłośnikiem Włoch, języka włoskiego i kuchni włoskiej, a także miłośnikiem fotografii kulinarnej, którą staram się ciągle doskonalić.
Fotografia to moja wielka pasja już od ponad 10 lat, którą postanowiłam połączyć z dietetyką.
Prywatnie jestem również właścicielką wspaniałego psa o imieniu Lutka.
Zobacz moje zdjęcia i skorzystaj z przepisów na stronie.

Blog
Aktywność fizyczna a zachowanie zdrowia
Bycie aktywnym fizycznie to nieodłączna część zdrowego stylu życia, a sama aktywność fizyczna jest częścią promocji zdrowia zarówno osób zdrowych, jak i osób chorujących na różne jednostki chorobowe .
Fotografia
Dieta śródziemnomorska i Włoskie produkty
Dieta śródziemnomorska i Włoskie produkty Dietę śródziemnomorską i włoskie produkty, które są dla niej charakterystyczne warto wprowadzić do swojego codziennego żywienia. W tym artykule znajdziesz 5 włoskich produktów charakterystycznych dla diety śródziemnomorskiej. Z pewnością doskonale wzbogacą one Twój codzienny jadłospis w naprawdę prosty sposób. Twoje menu zgodne z dietą śródziemnomorską zyska nie tylko smakowo, ale…
Darmowe materiały
Aktywność fizyczna i jej znaczenie
W trzeciej i ostatniej części artykułu na temat aktywności fizycznej mowa będzie o jej znaczeniu w utrzymaniu prawidłowo funkcjonującej mikrobioty jelitowej. Wyjaśnione zostanie pojęcie sarkopenii i prehabilitacji.
Przepisy
Dutch Baby ze śliwką i skyrem
Dutch Baby ze śliwką i skyrem to pieczony naleśnik o puszystej konsystencji, wywodzący się z kuchni niemieckiej, a spopularyzowany w Stanach Zjednoczonych. Ta wersja jesienna jest doskonała na chłodne i deszczowe jesienne poranki.

























