Proste w wykonaniu letnie leczo z dużą ilością warzyw, doskonale sprawdzi się na letni obiad lub kolację. Można je podawać z dodatkiem kaszy, makaronu, ryżu. Zamiast mięsa w tym leczo doskonale prezentuje się wędzone tofu. Potrawa jest idealna do wykorzystania na dwa obiady, jeśli nie chce Ci się gotować, po prostu ugotuj więcej, podziel na porcje i masz gotowy pyszny obiad na następny dzień. Skosztuj!
Warzywa dobrze umyj. Cukinii nie musisz obierać. Cebulę pokrój w piórka, paprykę i cukinię pokrój w kostkę.
Porcje 2
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.
Dziękuję za skorzystanie z przepisu, życzę smacznego.