Owsianka o pysznym czekoladowym smaku.
Szybka w przygotowaniu, doskonała na śniadanie.
Mleko podgrzej, dodaj płatki owsiane, chwilę gotuj na małym ogniu (kilka minut ok 4-5), mieszaj od czasu do czasu, aby owsianka się nie przypaliła. Można dodać łyżeczkę erytrytolu lub cukru.
Dodaj łyżkę kakao. Mieszaj do połączenia składników i zgęstnienia owsianki. Owsianka ma budyniową konsystencję.
Podaj z owocami (mogą być dowolne owoce np. banan, wiśnie, czereśnie. Osoby z problemami metabolicznymi najlepiej, jeśli użyją owoców jagodowych: jagody, borówki, maliny, truskawki, porzeczki, poza sezonem można używać mrożonych) i orzechami.
Porcje 1
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.
Tu była owsianka czekoladowa.
Dziękuję za skorzystanie z przepisu, życzę smacznego.