Kanapki z masłem orzechowym i bananem

Kanapka z masłem orzechowym i bananem
Kanapka z masłem orzechowym i bananem
Metoda przygotowania
Trudność Początkujący
Czas
Czas Przygotowania: 5 mins Czas całkowity: 5 minut
Porcje 1
Kalorie 460
Najlepsza pora roku Nadaje się przez cały rok
Opis
Szybka i smaczna przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek. Warto pamiętać o wybieraniu dobrego jakościowo masła orzechowego, które cechuje się brakiem dodatku cukru czy oleju palmowego. Warto czytać etykiety.
Składniki potrzebne do wykonania kanapek:
    Do wykonania kanapek potrzeba:
  • 20 g masła orzechowego (uważaj z ilością, masło orzechowe to bardzo kaloryczny produkt)
  • 70 g chleba orkiszowego (można wykorzystać dowolne pieczywo ważne, aby kromka miała po 35g)
  • 115 g banana (średnia sztuka)
  • 1 pinch cynamonu
  • 5 g orzechów włoskich (mała porcja orzechów włoskich)
Wykonanie kanapek:
    Poszczególne kroki:
  1. Chleb posmaruj masłem orzechowym, banana pokrój na plasterki, wyłóż na kanapki, oprósz cynamonem i orzechami.
    Warto zwrócić uwagę na jakość wybieranego pieczywa oraz masła orzechowego.
  2. Smacznego :-)

Wartości odżywcze

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 456kcal
% Dzienna wartość *
Tłuszczy Całkowicie 19.5g30%
Węglowodanów Całkowicie 66g22%
Błonnik pokarmowy 10.5g42%
Białko 9.5g19%

* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.

Słowa kluczowe: Dania wegetariańskie, Dania bogate w owoce, Szybkie dania, Szybkie śniadania i kolacje
Przeczytaj w sieci: https://smako-ksztalcenie.pl/przepis/kanapka-z-maslem-orzechowym-i-bananem/

Dziękuję za skorzystanie z przepisu, życzę smacznego.