Wersja "ON" na słono z szynką i parmezanem.
Uwagi do przepisu:
Do wykonania Dutch Baby najlepiej nadaje się mąka pszenna typu 500, jednak warto do niej dodać trochę mąki pełnoziarnistej. Jeśli takiej nie masz, to możesz użyć tylko jasnej pszennej lub orkiszowej.
Jeśli nie masz żeliwnej patelni, która można używać w piekarniku, to możesz użyć naczynia żaroodpornego.
Na zdjęciu użyto żeliwnej patelni o średnicy 16 cm.
Składniki do przygotowania Dutch Baby powinny mieć temperaturę pokojową.
Dutch Baby najlepiej smakuje na gorąco. Po wyjęciu z piekarnika może lekko opaść. Ma teksturę budyniu.
Jest on doskonałą alternatywą dla klasycznych naleśników.
Resztę dodatków dodaj do Dutch Baby po upieczeniu.
Dutch Baby to pyszny naleśnik. Można go wykonać w kilka chwil z użyciem dowolnych dodatków.
Dutch Baby "On" to propozycja na słono. Na stronie znajduje się również wersja "ONA" na słodko.
Porcje 1
* Dzienną wartość energetyczną przyjęto na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej. Twoje dzienne wartości mogą być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych. *Wartości odżywcze zostały policzone za pomocą oprogramowania Aliant.
Dziękuję za skorzystanie z przepisu, życzę smacznego.